Rayovac este unul din cele mai mari branduri mondiale de baterii. Istoria Rayovac incepe din 1906, cand antreprenorii James B. Ramsay, PW Strong si Alfred Landau si-au unit fortele pentru a inregistra in Madison SUA, Compania Franceza de baterii.

• In anii 1920, Ray-O-Vac a cunoscut o dezvoltare rapida in special din cauza cererilor mari de baterii pentru radiouri.
• In 1930, Ray-O-Vac adopta ca nume de companie Ray-O-Vac, marca sub care comercializau bateriile.
• In 1937, Ray-O-Vac inventeaza primul aparat auditiv cu tub vidat.
• In 1939, Ray-O-Vac breveteaza bateria uscata etansa in carcasa de otel. Productia creste in perioada celui de al doilea razboi mondial datorita cererilor de baterii pentru lanterne, radiouri, statii emisie receptie, detectoare de mine, etc.
Dupa razboi, atentia vanzarilor se indreapta spre dezvoltarea pietelor de export, astfel ca in anii 1950, Ray-O-Vac devine bateria cea mai vanduta din Orient.
• In 1957, Ray-O-Vac a fuzionat cu Electric Storage Battery Co. (ESB), un producator de acumulatori auto si industriali care era interesat de reteaua de distributie dezvoltata de Ray-O-Vac, cu vanzari in peste 100 de tari.
In anii 1960 tuburile vidate din aparatul auditiv sunt inlocuite cu tranzistoare ce necesitau energie mai putina iar asta a condus la micsorarea dimensiunilor bateriilor.
• In 1971, Ray-O-Vac breveteaza si trece la productia de baterii oxid de argint, de mici dimensiuni (tip buton).
• In 1972, Ray-O-Vac breveteaza noua baterie clorura de zinc care dubleaza capacitatea bateriilor zinc-carbon.
• In 1977, Ray-O-Vac imbunatateste capacitatea bateriilor oxid de argint.
• In 1988, Ray-O-Vac introduce o noua baterie pentru ceasul computerelor.

A detinut timp de peste 15 ani brandul VARTA pentru bateriile de uz general. Este lider pe piata bateriilor auditive, cu o cota estimata de 70% din piata mondiala pe acest segment. Din 2019 brandurile Rayovac si VARTA au fost cumparate de catre Energizer.

GRUPE DE PRODUSE

Noul model ofera mai multa energie  prelungind durata de viata a bateriei si asigura o ascultare precisa fara distorsiuni. Foliile de protectie sunt cu 25% mai mari decat designul nostru standard si sunt concepute ergonomic pentru a usura schimbarea bateriei aparatului auditiv.

Tehnologia Active Core Plus™ este disponibila in bateriile RAYOVAC® Extra si Proline,  asigurand o stabilitate a tensiunii si o durata de viata mai lunga a bateriei.

Baterii de ceas marca RAYOVAC – SUA, fabricate in ELVETIA, sunt baterii de cea mai buna calitate, cu oxid de argint (Silver Oxide), ambalate in cutii sau blistere cu cate 10 bucati. Bateriile Rayovac cu oxid de argint au o durata de viata mult mai mare decat a bateriilor alcaline cu dimenisuni similare. De asemenea, spre deosebire de bateriile alcaline, acestea nu mai prezinta riscul de scurgere a electrolitului in ceasuri sau alte dispozitive.

Acceseaza magazinul nostru online Sprinter2000

Scroll to Top